Λαγάρα Κατερίνα

Λεωφ. Μεσογείων 216, ΤΚ 1556 1ος όροφος (πλησίον μετρό Χολαργού) Χολαργός Αττικής

2106518855

6972812674

katerina@lagara.gr

www.lagara-allergy.gr

 

  • Αλλεργιολόγος Παίδων και Ενηλίκων
  • Πτυχ. Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών
  • Παν/κή αλλεργ/κή μετεκπαιδ. στη Γαλλία
  • Επιστ. Συνεργ. ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ κ ΝΟΣ. ΜΗΤΕΡΑ

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ Δ.ΛΑΓΑΡΑ – ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Η κα Λαγάρα, κόρη Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π και άριστη απόφοιτος του ιδιωτικού Λυκείου της Σχολής Μωραΐτη, σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Παν/μίου Αθηνών, απ’όπου αποφοίτησε το 2003 με βαθμό πτυχίου 8.15, κατόπιν εισαγωγής με Πανελλήνιες εξετάσεις το 1997.

Μετά την απόκτηση Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης στη Δημόσια Υγεία με άριστα, κατόπιν φοίτησης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007, η ιατρός άσκησε την ειδικότητα της αλλεργιολογίας στην Αθήνα, στα νοσοκομεία ΠΑΙΔΩΝ Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΣΩΤΗΡΙΑ, Α.ΣΥΓΓΡΟΣ και ΛΑΙΚΟ.

Το 2012-13 η κα Λαγάρα μετεκπαιδεύτηκε στο πρότυπο αλλεργιολογικό τμήμα του Παν/κού Νοσοκομείου Arnaud de Villeneuve του Montpellier Γαλλίας, με ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της φαρμακευτικής αλλεργίας, όπου έλαβε Πανεπιστημιακό Δίπλωμα εξειδίκευσης με τίτλο: «Αλλεργία κατά την Αναισθησία».

Σε μια εποχή που τα αλλεργικά νοσήματα παρουσιάζουν επιδημική αύξηση της συχνότητας τους, η εύρεση ουσιαστικής λύσης στο πρόβλημα που απασχολεί τον αλλεργικό ασθενή και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του, είναι πλέον εφικτά για την πλειοψηφία των περιπτώσεων. Το ιδιωτικό αλλεργιολογικό ιατρείο της κας Λαγάρα, στην περιοχή του Χολαργού επί της Λεωφ. Μεσογείων, στοχεύει στην ορθή διάγνωση και αντιμετώπιση των αλλεργικών παθήσεων όλων των ηλικιών (αναπνευστική, δερματική αλλεργία, αλλεργία σε φάρμακα, τροφές και σε τσίμπημα σφήκας-μέλισσας).

 

 

Υπηρεσίες

Αναπνευστική αλλεργία (αλλεργικό άσθμα, ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα)

Δερματική αλλεργία (κνίδωση, ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα, αλλεργική δερματίτιδα εξ’επαφής)

Αλλεργία σε φάρμακα (πενικιλλίνες, αντιβιοτικά, παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη)

Αλλεργία σε τροφές (πχ αυγό, ξηροί καρποί)

Αλλεργία σε νυγμό υμενοπτέρων (σφήκα, μέλισσα)

Αλλεργία στο φυσικό καουτσούκ (λάτεξ)

Αναφυλαξία και αναφυλακτικό σοκ

Λήψη αλλεργικού ιστορικού και κλινική εξέταση ασθενούς

Διαγνωστικά δερματικά τεστ (prick, ενδοδερμικά, patch)

Δοκιμασίες πρόκλησης

Ροομέτρηση, σπιρομέτρηση

Ειδική ανοσοθεραπεία

Απευαισθητοποίηση σε φάρμακα

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση (πιστοποίηση από τον ΕΟΠΥΥ)

Περίοδος λειτουργίας

Γεν-Δεκ.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας

Δευτερα- Παρασκευή κατόπιν ραντεβού

Βραβεία – διακρίσεις

Βραβείο ανατομίας κατά το δεύτερο έτος φοίτησης της ιατρού στην ιατρική σχολή Αθηνών (1998-99), κατόπιν άριστης επίδοσης με βαθμό 10/10 στις τρεις απαιτούμενες διαδοχικές εξετάσεις της ενότητας της ανατομικής.

Λήψη μεταπτυχιακού διπλώματος στη δημόσια υγεία το 2009, με μέσο όρο βαθμολογίας των εξεταζόμενων μαθημάτων 9.57 και σειρά κατάταξης 1η στο σύνολο των αποφοιτησάντων.

Απόκτηση του γαλλικού πανεπιστημιακού διπλώματος εξειδίκευσης με τίτλο: «αλλεργία κατά την αναισθησία», κατόπιν μετεκπαίδευσης στο Montpellier κατά το έτος 2012-2013 και επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις με διάκριση και βαθμό 17/20 τον Ιούνιο του 2013.